ارسال رایگان با خرید بالای 400 هزار تومان

بهترین رژیم غذایی در زمان پریود

زمان مطالعه: 5 دقیقه
بهترین رژیم غذایی در زمان پریود

بهترین رژیم غذایی در زمان پریود

تغذیه در دوران قاعدگی اهمیت ویژه‌ای دارد. در این زمان هورمون‌های بدن دستخوش تغییراتی می‌شوند و به همین دلیل داشتن یک رژیم غذایی صحیح و دریافت مواد مغذی لازم اهمیت بسیاری دارد. در این مطلب از مقالات پزشکی جدید سایت دهدارو به بررسی اهمیت تغذیه در دوران قاعدگی می‌پردازیم و در پایان نیز ممنوعات دوران پریودی را خواهیم گفت.

تغذیه در دوران پریودی

بسیاری از افراد در دوران قاعدگی علائم ناراحت‌کننده‌ای دارند و دائم در پی یافتن پاسخ این پرسش هستند که برای ضعف پریودی چی بخوریم. برخی از غذاها می‌توانند این علائم را کاهش دهند. افزودن مواد غذایی زیر به رژیم غذایی و حذف برخی دیگر (که در ادامه گفته خواهند شد) می‌تواند به شما کمک کند تا احساس بهتری داشته باشید.

تغذیه نوجوانان در دوران قاعدگی نیز اهمیت بسیاری دارد؛ چراکه بسیاری از افرادی که در سن بلوغ هستند رشد بدن و مغزشان کاملاً انجام نشده است و توجه‌نداشتن به تغذیه نوجوانان در دوران قاعدگی می‌تواند باعث بروز مشکلات فراوانی مانند رشدنکردن کامل قد و عدم تکامل مغز شود.

نوشیدن آب کافی همیشه مهم است و این امر به‌ویژه در دوران پریودی اهمیت بیشتری دارد. هیدراته‌ماندن می‌تواند شانس ابتلا به سردردهای ناشی از کم‌آبی را، که یکی از علائم رایج قاعدگی است، کاهش دهد. نوشیدن آب زیاد همچنین می‌تواند مانع از احتباس آب و نفخ شود.

چرخه پریود چیست

میوه‌ها و سبزیجات

کاهش سطح آهن در طول قاعدگی به‌دلیل از دست دادن مقادیر زیاد خون معمول است. کمبود آهن می‌تواند منجربه خستگی، درد بدن و سرگیجه شود. سبزیجات برگ‌سبز مانند کلم پیچ و اسفناج می‌توانند سطح آهن را افزایش دهند. اسفناج همچنین سرشار از منیزیم است.

یک فنجان گرم چای زنجبیل می‌تواند علائم زیادی از قاعدگی را بهبود بخشد. زنجبیل اثرات ضدالتهابی دارد که می‌تواند درد عضلات را تسکین دهد. زنجبیل همچنین ممکن است حالت تهوع را کاهش دهد.

البته دقت داشته باشید نباید زیاد زنجبیل مصرف کنید؛ چراکه مصرف بیش از 4 گرم در روز می‌تواند باعث سوزش سر دل و معده درد شود.

پریود

میوه‌ های مفید در دوران قاعدگی

میوه‌های غنی از آب، مانند هندوانه و خیار، برای هیدراته ماندن عالی هستند. میوه‌های شیرین می‌توانند به شما کمک کنند میل به شیرینیجات را بدون خوردن شکر و قند تعدیل کنید و به این ترتیب سطح قند خونتان متعادل‌تر باشد.

انواع توت‌ها، گیلاس، گریپ‌فروت، گلابی و سیب سبز ازجمله میوه‌های مفید در دوران قاعدگی هستند.

گوشت‌ها

مرغ یکی دیگر از غذاهای غنی از آهن و پروتئین است که می‌توانید به رژیم غذایی خود اضافه کنید. خوردن پروتئین برای سلامت کلی شما ضروری است و می‌تواند به شما کمک کند در طول قاعدگی سیر بمانید و اشتهای افزایش‌یافتۀ کاذب کمتری داشته باشید.

ماهی‌ها نیز سرشار از آهن، پروتئین و اسیدهای چرب امگا 3 هستند و یک مکمل مغذی در رژیم غذایی محسوب می‌شوند.

بر اساس مطالعه‌ای در سال 2012، امگا 3 می‌تواند شدت درد پریودی را کاهش دهد. کسانی که مکمل‌های امگا 3 مصرف کردند متوجه شدند که درد قاعدگی آن‌ها به قدری کاهش یافته است و می‌توانند میزان ایبوپروفن مصرفی خود را کاهش دهند.

یک مطالعه در سال 2014 نشان داد که، امگا 3 همچنین می‌تواند افسردگی را کاهش دهد. برای کسانی که در حوالی قاعدگی دچار نوسانات خلقی و افسردگی می‌شوند امگا 3 ممکن است مفید باشد.

شکلات تلخ

شکلات تلخ یک میان وعدۀ خوشمزه و مفید است. شکلات تلخ سرشار از آهن و منیزیم است. 100 گرم شکلات تلخ 70 تا 85 درصد حاوی 67 درصد از نیاز روزانه توصیه‌شده RDI برای آهن و 58 درصد از RDI برای منیزیم است.

یک مطالعه در سال 2010 نشان داد که، منیزیم شدت علائم پیش از قاعدگی را کاهش می‌دهد. براساس یک مطالعه در سال 2015، افراد مبتلابه کمبود منیزیم بیشتر احتمال دارد علائم پیش از قاعدگی شدید داشته باشند.

پریود

آجیل‌ها، حبوبات و دانه‌ها

اکثر آجیل‌ها سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 هستند و منبع عالی پروتئین هستند. آجیل‌ها همچنین حاوی منیزیم و ویتامین‌های مختلف هستند. اگر نمی‌خواهید آجیل را به‌تنهایی بخورید، کره‌های آجیل یا شیرهای آجیلی را امتحان کنید یا این مواد را به اسموتی‌ها اضافه کنید. استفاده از آجیل‌ها می‌تواند برای تهیه صبحانه در دوران پریودی بسیار مفید باشد.

یک مطالعه کوچک نشان داد که مصرف روغن بذر کتان یبوست را، که یکی از علائم رایج قاعدگی است، تسکین می‌دهد. بااین‌حال، تحقیقات بیشتری نیاز است برای نشان‌دادن اینکه چگونه روغن بذر کتان می‌تواند سلامت دستگاه گوارش را بهبود بخشد.

کینوا سرشار از مواد مغذی مانند آهن، پروتئین و منیزیم است. همچنین عاری از گلوتن است؛ بنابراین، یک غذای عالی برای مبتلایان به بیماری سلیاک است. به‌علاوه، شاخص گلیسمی پایینی دارد؛ به این معنی که احتمالاً پس از خوردن آن برای مدت طولانی احساس سیری و انرژی خواهید داشت.

عدس و لوبیا سرشار از پروتئین هستند؛ بنابراین، جایگزین خوبی برای گوشت برای گیاه‌خواران هستند. این دو همچنین غنی از آهن‌اند.

پروبیوتیک‌ها

بسیاری از افراد در طول یا بعد از پریود خود دچار عفونت قارچی می‌شوند. اگر به عفونت‌های قارچی مبتلا می‌شوید، غذاهای غنی از پروبیوتیک مانند ماست می‌توانند باکتری‌های «خوب» واژن شما را تغذیه کنند و ممکن است به شما در مبارزه با عفونت‌ها کمک کنند. ماست همچنین سرشار از منیزیم و سایر مواد مغذی ضروری مانند کلسیم است.

ماست تنها غذای غنی از پروبیوتیک با فواید مبارزه با مخمر نیست. اگر تمایلی به مصرف لبنیات ندارید، چای کامبوچا یک غذای تخمیرشده عالی است که امروزه به‌راحتی در دسترس است. سعی کنید از نوشیدنی‌های کامبوچا که حاوی قند بیش‌ازحد هستند خودداری کنید.

بدترین غذاها در عادت ماهیانه

همان‌ طور که گفته شد، مصرف بعضی از غذاها در دوران پریودی ممکن است علائم را شدیدتر کند و باعث شود تجربۀ ناخوشایندتری، چه از علائم پیش از قاعدگی و چه بعد از آن، داشته باشید. به‌هرحال بهتر است مصرف مواد غذایی زیر را در دوران قاعدگی خود محدود کنید.

نمک و شکر

مهم‌ترین مورد در ممنوعیات دوران پریودی نمک و شکر هستند. مصرف زیاد نمک منجربه احتباس آب می‌شود که می‌تواند باعث نفخ شود. برای کاهش نفخ به غذاهای خود نمک اضافه نکنید و از مصرف غذاهای فراوری‌شده که حاوی مقدار زیادی سدیم هستند اجتناب کنید.

مصرف قند در حد اعتدال اشکالی ندارد؛ اما، خوردن بیش‌ازحد آن می‌تواند باعث افزایش انرژی و بلافاصله باعث کاهش شدید آن شود. این فرایند می‌تواند خلق‌وخوی شما را بدتر کند.

قهوه

کافئین می‌تواند باعث احتباس آب و نفخ شود. همچنین می‌تواند سردرد را تشدید کند. ازطرفی ترک کافئین نیز می‌تواند باعث سردرد شود بنابراین اگر عادت به نوشیدن چند فنجان قهوه در روز دارید، قهوه را خصوصاً در وعدۀ صبحانه در دوران پریودی کاملاً قطع نکنید.

قهوه همچنین ممکن است باعث مشکلات گوارشی شود. اگر در طول قاعدگی خود دچار اسهال می‌شوید، کاهش مصرف قهوه می‌تواند جلوی این اتفاق را بگیرد.

پریود

گوشت قرمز

در طول دوره قاعدگی بدن شما پروستاگلاندین تولید می‌کند. این ترکیبات به انقباض رحم شما و خلاص‌شدن از شر دیواره رحم کمک می‌کند و درنتیجه خون‌ریزی ماهانه ایجاد می‌شود. درعین‌حال این افزایش سطوح پروستاگلاندین باعث گرفتگی عضلات می‌شود. گوشت قرمز ممکن است سرشار از آهن باشد؛ اما، پروستاگلاندین بالایی نیز دارد و در دوران قاعدگی باید از مصرف آن اجتناب کرد.

اگر درمورد تغذیه در دروان قاعدگی سؤالی دارید، سؤال خود را در قسمت نظرات مطرح کنید تا پزشکان سایت دهدارو به پرسش شما پاسخ دهند.

منبع:

https://www.healthline.com

 

سوالات متداول در مورد تغذیه صحیح در دوران قاعدگی

میوه‌ های مفید در دوران قاعدگی کدام‌اند؟

با اینکه اغلب میوه‌ها خواص فراوانی دارند و می‌توانید در دوران قاعدگی مصرف کنید؛ ولی، انواع توت‌ها، گیلاس، گریپ‌فروت، گلابی و سیب سبز ازجمله میوه‌های مفید در دوران قاعدگی هستند.

از چه غذاهایی در دوران قاعدگی باید اجتناب کرد؟

نمک، شکر، گوشت قرمز، غذاهای تند و ادویه‌ای، الکل و کافئین ازجمله ممنوعیات دوران پریودی هستند.

در دوران پریودی چی بخوریم؟

مصرف آب کافی، میوه‌ها، سبزیجات، گوشت سفید، شکلات تلخ، آجیل‌ها، حبوبات و دانه‌ها می‌تواند در بهبود علائم پریودی نقش مهمی داشته باشند.

واقعا تکلیف ما در این آشفته بازار رژیم های متنوع غذایی چیست؟ هرکسی می خواهد رژیم خود را تبلیغ نماید و یا ادعا می کند رژیم او بهترین است. از آنجایی که حتی رژیم های صحیح و اصولی لاغری هم بسیار متنوع می باشند، بهترین راه برای انتخاب این رژیم ها داشتن بینش کافی نسبت به اصول اولیه ای است که یک رژیم صحیح لاغری باید رعایت کند.

وعده‌های غذایی در رژیم لاغری

  1. به صبحانه بیشتر ازناهار و به ناهار بیشتر از شام اهمیت دهید. این مطلب اگرچه برای بسیاری از خوانندگان تکراری می باشد ولی نیاز به یادآوری دارد. بسیاری از افراد به علت عجله برای رفتن سرکار یا آماده نمودن ناهار برای بردن سرکار خود یا فرزندان شان، مهم ترین وعده غذایی را حذف و یا به یک چای یا قهوه محدود می کنند. فدا کردن صبحانه برای تهیه ناهار ویا ده دقیقه بیشتر خوابیدن کارعاقلانه ای نیست و کمکی هم به کاهش وزن شما نمی کند. اگر کسی تا حداکثر یک ساعت پس از بیدار شدن، یک صبحانه کامل دریافت نماید، روز خود را با یک متابولیسم بالا و مناسب آغاز می کند و انرژی کافی برای فعالیت روزانه را کسب می نماید. این موضوع جلوی گرسنگی شدید و پرخوری در زمان ناهار یا استفاده از اسنک ها و شیرینی جات پر کالری در طول روز را هم می گیرد. تحقیقات نشان داده است که عدم مصرف صبحانه می تواند باعث اختلال در ترشح انسولین و افزایش خطر ابتلا به دیابت گردد. وعده ناهار هم برای ادامه فعالیت روزانه و جلوگیری از گرسنگی و ریزه خواری در طول روز اهمیت دارد. این وعده به خصوص می تواند زمان مناسبی برای تامین پروتئین های حیوانی نظیر گوشت و مرغ و ماهی باشد.
  2. در وعده صبحانه بهتر است از غلات کامل مثل نان کامل گندم ( whole wheat ) یا نان کامل جو و یا سایر فرآورده های حاوی غلات کامل مثلا whole oatmeal به جای نان های سفید وفرآوری شده استفاده کرد. غلات کامل دارای میزان بالای فیبر و سلولز هستند که باعث تسهیل حرکت دستگاه گوارش می شوند. پس در مقام مقایسه بین مصرف حجم مساوی از غلات کامل و غلات فرآوری شده، میزان جذب کالری در غلات کامل کمتر است و در عین حال پوست غلات بیشترین میزان ویتامین ها را در خود نگه داری می کنند. وجود فیبرهای سلولزی در غلات کامل همچنین باعث تسهیل حرکت دستگاه گوارش، تنظیم حرکت مواد و جلوگیری از یبوست می گردد.
  3. شام را مختصرتر از ناهار و حداقل دو تا سه ساعت پیش ازخواب میل نمایید. همان طور که ذکر گردید وعده شام نباید حذف گردد، ولی باید میزان کالری محدودی داشته باشد. غذاهای چرب به علت دیرتر هضم شدن برای شام مناسب نیستند. غذاهای پرکالری هم به علت این که بدن در هنگام خواب امکان سوزاندن این میزان کالری را ندارد و آن راتبدیل به چربی می نماید باعث افزایش وزن می گردند. به طور مثال یکی از بهترین دستورات برای شام، سالادهایی هستند که کالری کمتری دارند و کمی پروتئین به صورت مرغ یا ماهی بدون چربی به آنها اضافه می شود. درضمن سس سالاد (dressing) هم نباید چرب باشد و ترجیحا بهتر است ازمواد ساده ای مثل آبلیمو یا آب نارنج و کمی روغن زیتون تشکیل شده باشد.

رژیم غذایی

3 اشتباه رایج در رژیم لاغری

  1. هیچ وعده غذایی را حذف نکنید. مدت هاست که دیگر حذف کردن یک وعده غذایی مثلا ناهار یا شام از نظرمتخصصان تغذیه رد گردیده است. توصیه فعلی این است که هر سه وعده صبحانه، ناهار و شام باید میل گردد. علت این موضوع به سیستم سوخت و ساز ( متابولیسم ) بدن برمی گردد. بدن انسان قدرت تطابق با شرایط غذایی مختلف را دارد. این تطابق به خصوص برای زمان های گرسنگی طولانی طراحی شده است. وقتی بدن انسان به مدت طولانی در معرض گرسنگی قرار می گیرد، میزان سوخت و سازخود را کاهش می دهد. یعنی هم تولید بعضی مواد مهم مانند پروتئین ها را کاهش می دهد که بسیار مشکل آفرین است و هم میزان مصرف انرژی را کم می کند. مثلا اگر میزان کالری مورد نیاز روزانه یک فرد ۱۸۰۰ کالری می باشد، در گرسنگی طولانی این میزان ممکن است به دو سوم و تا حدود ۱۲۰۰ کالری تقلیل یابد. وقتی بدن به این میزان کالری عادت کرد و متابولیسم و سوخت و ساز خود را روی این عدد تنظیم نمود، پس از پایان دوره گرسنگی (یا رژیم سنگین)، به محض ورود کالری اضافی به جای سوزاندن، آن را به چربی ذخیره ای تبدیل خواهد کرد. مسئله ای که تحت عنوان مقاومت بدن به کاهش وزن در بسیاری از رژیم ها عنوان می شود در حقیقت ناشی از همین موضوع است. فرد یک رژیم سنگین را برای یک دوره خاص به اجرا می گذارد، ولی وقتی پس از آن به یک رژیم معمولی و حتی مناسب وزن خود از نظر کالری برمی گردد، دیگر وزنش کاهش نیافته و یا حتی دوباره افزایش می یابد. وقتی ما یک وعده غذایی را حذف می کنیم، بدن را وارد دوره گرسنگی میکنیم. مثلا کسی که شام را حذف می نماید، از زمان ناهار در ساعت ۲ بعد ازظهر تا زمان صبحانه در ساعت ۷ صبح فردا حدودا ۱۷ ساعت گرسنه می ماند و این یک دوره طولانی گرسنگی برای بدن تلقی می شود که باعث کاهش سوخت و ساز بدن می گردد و وقتی این رژیم قطع شود احتمال افزایش مجدد وزن زیاد می باشد. یک دلیل علمی دیگرهم برای حذف نکردن وعده غذایی وجود دارد. هرفعالیتی دربدن نیاز به مصرف انرژی و سوزاندن کالری دارد. کلیه اعمال دستگاه گوارش شامل جویدن غذا و فروبردن آن و حرکت مری، معده، روده ها و ترشح بزاق و اسید و آنزیم ها مستلزم مصرف انرژی است. اگر این میزان را به طور متوسط مثلا ۱۵۰ کالری در نظر بگیریم، یک فرد می تواند با خوردن یک وعده شام سبک در حد ۳۰۰ کالری و سوزاندن نصف آن جهت گوارش، فقط ۱۵۰ کالری جذب کند، ولی ازعوارض گرسنگی طولانی و کشیدن رنج گرسنگی در طول شب اجتناب نماید. این ترفند همچنین جلوی آسیب رسیدن به معده و ابتلا به ورم معده یا زخم معده در اثرگرسنگی طولانی مدت را می گیرد.

بهترین رژیم غذایی در زمان پریود

  1. از رژیم های سنگین و افراطی کوتاه مدت ده پانزده روزه و حتی یک ماهه اجتناب نمایید. بهترین راه کاهش وزن، کاهش تدریجی آن درطول شش ماه تا یک سال به همراه پیروی از یک رژیم متعادل می باشد. رژیم های افراطی می توانند اولا به سیستم گوارشی و یا کلیه ها و کبد آسیب وارد نمایند، دوما باعث ایجاد ترک های پوستی به خصوص درناحیه شکم، ران، بازو و باسن خصوصا در خانم ها گردند و سوما می توانند باعث از دست رفتن بافت کلاژن صورت و افتادگی گونه و پوست صورت به شکل دائمی گردند. نهایتا هم در بسیاری از موارد، فرد پس از ترک این رژیم ها به وزن قبلی و یا حتی بالاتر باز می گردد. بر خلاف رژیم های کوتاه مدت، رژیم های طولانی مدت باعث کاهش وزن دائمی می گردند و خطر بازگشت در آن ها بسیار کمتر است و هیچ یک از عوارض ذکر شده را هم ندارند.
  2. همواره میزان کالری دریافتی مناسب وزن خود را بدانید و از آن پیروی نمایید. این مطلب شاید مهم ترین اصل در رژیم های لاغری به حساب آید، ولی باید توجه داشت که اهمیت سایر موارد ذکر شده از این مطلب کمتر نیست. یک رژیم لاغری موفق باید تمامی اصول ذکر شده را رعایت کند و عدم رعایت حتی یکی از این اصول می تواند به شکست رژیم بیانجامد. ضمنا داشتن انگیزه بالا، ادامه دادن رژیم و صبور بودن برای کاهش وزن نیز از رموز اساسی موفقیت در رژیم های لاغری می باشند.
دسته‌بندی سلامت
اشتراک گذاری
مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

سبد خرید

سبد خرید شما خالی است.

ورود به سایت