نقش تغدیه در سلامت قلب
هایپر تنشن یا بیماری فشار خون بالا که به عنوان بیماری خاموش نیز شناخته میشود، یکی از بیماریهای شایع در بین مردم است که افراد بسیاری را درگیر میکند. اگرچه نمیتوان این بیماری را به یک عامل خاص مرتبط کرد، اما مجموعهای از شرایط در ایجاد آن نقش موثری دارند. سابقه خانوادگی یا ژنتیک، سطح استرس، تغذیه و به طور کلی سبک زندگی، عوامل موثر بر ایجاد این بیماری هستند.
در این بین نقش تغذیه، هم در جلوگیری از ایجاد فشار خون بالا و هم در کنترل آن غیر قابل انکار خواهد بود. در این مقاله قصد داریم تا نکات تغذیهای مهمی را که در رابطه با فشار خون بالا وجود دارد، بیان کنیم. چنانچه به دلیل سابقه خانوادگی و یا عدم تحرک، در معرض این بیماری قرار دارید و یا به آن مبتلا هستید، تا پایان با این نوشتار همراه باشید.
فشار خون چیست؟
فشار خون عددی است که هم با مقدار خونی که قلب پمپاژ میکند و هم میزان مقاومت در برابر جریان خون در شریانها تعیین میشود. هر چه قلب شما خون بیشتری پمپاژ کند و شریانهای شما باریک تر باشد، فشار خون شما بالاتر میرود. اندازه گیری فشار خون بر حسب میلی متر جیوه داده میشود. فشار خون دو عدد دارد:
- عدد بالا (فشار سیستولیک): اولین یا عدد بالایی فشار موجود در شریانهای شما را هنگام تپش قلب اندازه گیری میکند.
- عدد پایین (فشار دیاستولیک): عدد دوم یا کمتر، فشار موجود در شریانهای شما را بین ضربانها اندازهگیری میکند.
فشار خون بالا در چه محدودهای است؟
اعداد فشار خون به این صورت نوشته میشود: 120/80 ، که عدد اول نشان دهنده فشار سیستولیک و عدد پایین فشار دیاستولیک است. محدودهها عبارتند از:
- نرمال: کمتر از 120 روی 80 (120/80)
- روی مرز: 120-129/کمتر از 80
- مرحله 1 فشار خون بالا: 130-139/80-89
- مرحله 2 فشار خون بالا: 140 و بالاتر/90 و بالاتر
- بحران فشار خون: بالاتر از 180/بیشتر از 120. در این حالت فوراً به پزشک مراجعه کنید.
چه چیزی منجر به فشار خون بالا میشود؟
دلایل دقیق فشار خون بالا شناخته نشده است، اما عوامل متعددی ممکن است در بروز آن نقش داشته باشند، از جمله:
- سیگار کشیدن
- اضافه وزن یا چاق بودن
- عدم فعالیت بدنی
- نمک زیاد در رژیم غذایی
- مصرف بیش از حد الکل
- استرس
- سن بالاتر
- ژنتیک
- بیماری مزمن کلیوی
- اختلالات آدرنال و تیروئید
- آپنه خواب
علائم رایج فشار خون بالا چیست؟
فشار خون بالا “قاتل خاموش” نامیده میشود. اکثر افراد مبتلا به فشار خون بالا از این مشکل آگاه نیستند زیرا ممکن است هیچ علامت هشدار دهندهای نداشته باشد. به همین دلیل، ضروری است که فشار خون به طور منظم اندازهگیری شود.
هنگامی که علائم ظاهر میشوند، شامل سردرد صبح زود، خونریزی بینی، ریتم نامنظم قلب، تغییرات بینایی و وزوز گوش خواهند بود. فشار خون شدید میتواند باعث خستگی، تهوع، استفراغ، گیجی، اضطراب، درد قفسه سینه و لرزش عضلات شود.
رژیم DASH چیست؟
رژیم غذایی DASH که مخفف عبارت Dietary Approaches to Stop Hypertension است، یکی از موثرترین راههای رژیم غذایی برای کاهش و کنترل فشار خون بالا است. رژیم غذایی DASH دارای سدیم کم، میوهها، سبزیجات و غلات کامل و غذاهای کم چربی اشباع شده است.
این رژیم غذایی برای فشار خون بالا که تقریباً 30 سال است مورد مطالعه قرار گرفته است، هم فشار خون را کاهش می دهد و هم خطر ابتلا به تقریباً همه بیماریهای مزمن را کاهش میدهد. در یک متا آنالیز اخیر که شامل بیش از 900000 نفر بود، الگوی غذایی DASH با کاهش تقریباً 20 درصدی خطر بیماریهای قلبی عروقی، بیماری عروق کرونر قلب، سکته مغزی و دیابت مرتبط بود.
برای کنترل فشار خون چه بخورم؟
تحقیقات نشان میدهد که مصرف سبزیجات غنی از نیترات میتواند به کاهش فشار خون تا 24 ساعت کمک کند. این کاهش ممکن است فشار خون را به محدوده طبیعی برساند. سبزیجات غنی از نیترات را نباید با غذاهای غنی از نیترات و مملو از مواد نگهدارنده اشتباه گرفت.
وقتی اکثر مردم نیترات را میشنوند، اولین چیزی که به آن فکر میکنند گوشت فرآوری شده است زیرا نیترات مصنوعی برای نگهداری به بیکن، هات داگ و سالامی اضافه میشود. وقتی نیترات از منابع حیوانی گرفته شود، در بدن شما به نیتروزامین سرطان زا تبدیل میشود که برای سلامتی بسیار مضر است. نیتراتهای سبزیجات، میوهها و غلات در بدن شما به اکسید نیتریک تبدیل میشوند. اکسید نیتریک به شل شدن عروق خونی و بهبود جریان خون کمک میکند.
تحقیقات نشان می دهد که کم آبی میتواند عملکرد رگهای خونی را مختل کند، بنابراین نوشیدن روزانه مقدار زیادی آب برای هیدراته ماندن یک قانون خوب برای کاهش فشار خون است.
14 ماده غذایی که باید بیشتر مصرف کنید
یک برنامه غذایی سالم که تمام اجزای لازم را در خود داشته باشد، میتواند به کاهش فشار خون کمک کند. این برنامه شامل فیبر غلات و سایر فیبرهای میوهها، سبزیجات و حبوبات است.
غلات کامل دارای مواد معدنی مانند منیزیم هستند که با کلسیم موجود در لبنیات کم چرب برای بهبود سلامت شما کار میکند. میوهها و سبزیجات پتاسیم را تامین میکنند. پتاسیم اثر سدیم و کشش رگ های خونی شما را کاهش میدهد.
غذاهای غنی از پتاسیم که توسط انجمن قلب آمریکا برای کمک به کاهش و کنترل فشار خون بالا معرفی شدهاند عبارتند از:
- زردآلو
- آووکادو
- خربزه
- لبنیات بدون چربی یا کم چرب
- اسفناج و سبزی
- ماهی
- حبوبات
- شکر قهوهای
- قارچ
- پرتقال
- سیب زمینی
- آلو
- کشمش و خرما
- گوجه فرنگی
همچنین در برخی از مطالعات نشان داده شده است که دانه کتان فشار خون را کاهش میدهد. دو قاشق غذاخوری بذر کتان آسیاب شده در روز میتواند فشار خون را مشابه برخی از داروهای رایج فشار خون کاهش دهد.
8 ماده غذایی که باید از آن اجتناب کنید
از غذاهای بسیار فرآوری شده، چربی های اشباع شده، نمک، غذاهای سرخ شده و مصرف بیش از حد الکل باید اجتناب شود. اینها میتوانند فشار خون را افزایش دهند.
دریافت بیش از حد کالری روزانه برای فشار خون مضر است. کالری زیاد باعث افزایش وزن میشود و اضافه وزن یکی از ریسک فاکتورهای هایپرتنشن است.
رژیم های غذایی سرشار از سدیم که در بسیاری از غذاها و سسهای دودی یا پخته شده یافت میشود نیز میتواند فشار خون را افزایش دهد. یک ترکیب بسیار بد برای فشار خون بالا، رژیمهای حاوی نمک زیاد است.
این غذاها ممکن است فشار خون شما را افزایش دهند:
- گوشتهای فرآوری شده مانند بیکن، کالباس، سوسیس و هات داگ
- غذاهای کنسرو شده با مواد نگهدارنده
- غذاهای پر سدیم مانند ترشی و چیپس سیب زمینی
- غذاهای سرخ شده مانند سیب زمینی سرخ کرده و نوار مرغ
- گوشتهای چرب
- روغن نباتی و مارگارین که چربی ترانس بالایی دارند
- نمک سفره
- گریپ فروت
گریپ فروت و آب گریپ فروت میتوانند با برخی از داروهای فشار خون تداخل منفی داشته باشند. قبل از تغییر رژیم غذایی، در مورد تداخلات احتمالی غذا و دارو با پزشک یا متخصص تغذیه مشورت کنید.
راه های دیگر برای کاهش فشار خون
علاوه بر رژیم غذایی ، راهکارهای دیگری نیز برای کاهش و کنترل فشار خون بالا وجود دارد. راهایی مانند:
ورزش
هدف اولیه شما باید حداقل 150 دقیقه در هفته ورزش با شدت متوسط باشد. بهتر است در ابتدا با پیادهروی روزانه شروع کنید و به تدریج آن را افزایش دهید.
مصرف مکمل
ویتامین های C، B2 و B9 میتوانند به کاهش فشار خون کمک کنند. یک مکمل غذایی حاوی ال-آرژنین، که اکسید نیتریک تولید میکند، میتواند فشار خون را نیز کاهش دهد.
داروها
معمولاً برای کنترل فشار خون بالا به داروها نیاز است. داروهایی که فشار خون را کاهش می دهند شامل مسدود کننده های بتا، مسدود کننده های کانال کلسیم و مهارکننده های ACE هستند.
فشار خون کنترل نشده چه عوارضی دارد؟
در میان سایر عوارض، فشار خون بالای کنترل نشده میتواند باعث آسیب جدی به قلب شود. فشار بیش از حد میتواند شریانها را سخت کند و جریان خون و اکسیژن به قلب را کاهش دهد. این فشار بالا و کاهش جریان خون میتواند باعث شرایط زیر شود:
- درد قفسه سینه که آنژین نیز نامیده میشود.
- حمله قلبی که زمانی اتفاق میافتد که جریان خون به قلب مسدود شده و سلولهای ماهیچه قلب به دلیل کمبود اکسیژن میمیرند. هرچه جریان خون بیشتر مسدود شود، آسیب بیشتری به قلب وارد میشود.
- نارسایی قلبی، زمانی رخ می دهد که قلب نتواند خون و اکسیژن کافی را به سایر اندامهای حیاتی بدن پمپ کند.
- ضربان قلب نامنظم که میتواند منجر به مرگ ناگهانی شود.
فشار خون بالا همچنین میتواند شریانهایی را که خون و اکسیژن را به مغز میرسانند، بشکند یا مسدود کند و باعث سکته شود.
علاوه بر این، فشار خون بالا میتواند باعث آسیب کلیه و منجر به نارسایی کلیه شود.
حقایق کلیدی در رابطه با فشار خون بالا
- تخمین زده میشود که 1.28 میلیارد بزرگسال 30 تا 79 ساله در سراسر جهان به فشار خون بالا مبتلا هستند که بیشتر آنها (دو سوم) در کشورهای با درآمد کم و متوسط زندگی میکنند.
- تخمین زده میشود که 46 درصد از بزرگسالان مبتلا به فشار خون بالا از ابتلای خود به این بیماری بی اطلاع هستند.
- کمتر از نیمی از بزرگسالان (42٪) مبتلا به فشار خون بالا تشخیص داده شده و درمان میشوند.
- تقریباً 1 نفر از هر 5 بزرگسال (21٪) مبتلا به فشار خون بالا آن را تحت کنترل دارد.
- فشار خون بالا عامل اصلی مرگ و میر زودرس در سراسر جهان است.
- یکی از اهداف جهانی برای بیماریهای غیرواگیر، کاهش 33 درصدی شیوع فشار خون بالا بین سالهای 2010 تا 2030 است.
با توجه به اعلام سازمان بهداشت جهانی، بیماری قلبی علت اصلی مرگ و میر و سکته مغزی دومین آن در دنیاست. در ایران نیز عامل اصلی مرگ و میر، بیماریهای قلبی و پنجمین آن سکته مغزی است. یکی از عوامل اصلی ابتلا به بیماریهای قلبی، سطح کلسترول خون است.
کلسترول بالا زمانی رخ میدهد که سطح این نوع چربی در خون شما به اندازهای افزایش یابد که باعث ایجاد مشکلات سلامتی از جمله بیماری قلبی و سکته شود. گاهی اوقات این وضعیت، به عنوان هایپرکلسترولمی شناخته میشود. از آنجایی که کلسترول بالا بدون درد است، افراد زمانی متوجه آن میشوند که به یک بیماری قلبی شدید مبتلا شوند.
بنابراین یکی از اهداف رژیم غذایی در افراد، باید تنظیم سطح چربی و کلسترول خون باشد تا از بروز این اختلال پیشگیری شود. هر فرد با توجه به سن و وضعیت تغذیهای که دارد ، بهتر است تا با چکاپ دورهای وضعیت کلسترول خون خود را بررسی کند.
در این نوشتار هر آنچه که درباره کلسترول خون باید بدانید، با شما به اشتراک خواهیم گذاشت. ضمن آن که نکات مهمی را برای کاهش میزان این چربی در خون مطرح خواهیم کرد.
کلسترول چیست؟
کلسترول یک نوع مومی شکل از چربی یا لیپید است که در سراسر بدن و در خون حرکت میکند. لیپیدها موادی هستند که در آب حل نمیشوند، بنابراین در خون از هم جدا نمیشوند. بدن شما کلسترول میسازد، اما میتوانید آن را از غذاها نیز دریافت کنید. کلسترول فقط در غذاهایی یافت میشود که از حیوانات تهیه میشوند.
چرا وجود کلسترول برای بدن ما مهم است؟
هر سلول در بدن به کلسترول نیاز دارد. این لیپید به غشای سلولی کمک میکند تا لایهها را تشکیل دهند. این لایهها از محتویات سلول محافظت میکنند و به عنوان دروازهبان برای چیزهایی که میتوانند وارد سلول یا خارج شوند، عمل میکنند. این ماده توسط کبد ساخته میشود و کبد نیز از آن برای تولید صفرا استفاده میکند. صفرا نیز به هضم غذاها کمک میکند. کلسترول همچنین برای ساخت هورمونهای خاص و تولید ویتامین D مورد نیاز است. کبد شما به اندازه کافی کلسترول تولید میکند تا نیازهای بدن شما را برای این عملکردهای مهم برآورده کند.
انواع کلسترول چیست؟
کلسترول در سراسر بدن حرکت میکند که توسط لیپوپروتئینها در خون حمل میشود. این لیپوپروتئینها عبارتند از:
- لیپوپروتئین با چگالی کم (LDL) یکی از دو لیپوپروتئین اصلی است. LDL اغلب “کلسترول بد” نامیده میشود.
- HDL یا لیپوپروتئین با چگالی بالا، لیپوپروتئین اصلی دیگر است. HDL اغلب “کلسترول خوب” نامیده میشود.
- لیپوپروتئین های با چگالی بسیار کم (VLDL) ذراتی در خون هستند که حامل تری گلیسیرید هستند.
LDL چیست؟
مردم اغلب به کلسترول LDL به عنوان کلسترول “بد” اشاره میکنند. این به این دلیل است که میتواند روی دیواره رگها رسوب کند و باعث بیماری قلبی و سایر مشکلات جدی شود. این انسدادهای کلسترول همچنین میتوانند از دیواره سرخرگ جدا شوند و باعث لخته شدن خون شوند.
HDL چیست؟
کلسترول HDL میتواند کلسترولهای دیگر را جذب کرده و آن را به کبد برگرداند. از آنجا، کبد میتواند مواد اضافی را دفع کند. افراد اغلب به کلسترول HDL به عنوان کلسترول “خوب” یاد میکنند. سطوح بهینه کلسترول HDL میتواند خطر بیماری قلبی و سکته مغزی را در فرد کاهش دهد.
VLDL چیست؟
کبد VLDL ایجاد میکند تا تری گلیسیرید را در سراسر بدن حمل کند. تری گلیسیرید نوع دیگری از چربی در خون است. آنها انرژی را از غذایی که فرد می خورد ذخیره میکنند.
مانند LDL، سطوح بالای VLDL میتواند منجر به تجمع پلاک در شریانها شود و خطر بیماری عروق کرونر، حمله قلبی یا سکته را افزایش دهد.
سطوح مورد نیاز و سالم کلسترول در خون
پزشکان معمولاً سطح کلسترول تام خون فرد را اندازه گیری میکنند.
سطح کلسترول کل به شرح زیر است:
- بهینه: 125-200 میلی گرم در دسی لیتر
- بالای مرزی: 200-239 میلی گرم در دسی لیتر
- بالا: 240 میلی گرم در دسی لیتر یا بیشتر
پزشکان سطح کلسترول کل را با جمع کردن سطح HDL، سطح LDL و 20٪ سطح تری گلیسیرید محاسبه میکنند. این اعداد به پزشک میگویند که خطر ابتلا به بیماریهای قلبی، دیابت نوع ۲، بیماریهای شریانها و سایر شرایط سلامتی در فرد وجود دارد.
آزمایشهای کلسترول خون معمولاً افراد را مجبور میکند تا 12 ساعت ناشتا باشند تا پزشک بتواند نمونه خون بگیرد.
سطح مطلوب LDL کمتر از 100 میلی گرم در دسی لیتر است. سطوح بین 100 تا 129 میلی گرم در دسی لیتر متوسط هستند. نتایج بالای مرزی بین 130 تا 159 میلی گرم در دسی لیتر است. سطوح بین 160 تا 189 میلی گرم در دسی لیتر بالا و نتیجه 190 میلی گرم در دسی لیتر بسیار بالاست.
سطح بهینه HDL، شصت میلی گرم در دسی لیتر یا بیشتر است. سطوح کمتر از 40 میلی گرم در دسی لیتر بسیار پایین است.
سطح مطلوب VLDL کمتر از 30 میلی گرم در دسی لیتر است.
چه عواملی بر سطح کلسترول تأثیر می گذارد؟
عوامل مختلفی میتوانند بر سطح کلسترول شما تأثیر بگذارند. آنها عبارتند از:
- رژیم غذایی: چربی اشباع شده، چربی ترانس و کلسترول موجود در غذایی که می خورید باعث افزایش سطح این ماده در خون میشود. سعی کنید میزان این نوع چربیها را در رژیم غذایی خود کاهش دهید. این کار به کاهش سطح کلسترول خون شما کمک میکند. چربی های اشباع و ترانس بیشترین تأثیر را بر کلسترول خون دارند.
- وزن: اضافه وزن علاوه بر اینکه یک عامل خطر برای بیماری قلبی است، میتواند تری گلیسیرید شما را نیز افزایش دهد. کاهش وزن ممکن است به کاهش سطح تری گلیسیرید و افزایش HDL شما کمک کند.
- ورزش: ورزش منظم میتواند سطح کلسترول کل را کاهش دهد. ورزش بیشترین تاثیر را در کاهش تری گلیسیرید و افزایش HDL دارد. باید سعی کنید در بیشتر روزهای هفته 30 دقیقه فعالیت بدنی داشته باشید.
- سن و جنسیت: با افزایش سن، سطح این ماده در بدن افزایش مییابد. قبل از یائسگی، زنان نسبت به مردان هم سن، سطح کلسترول تام کمتری دارند. با این حال، پس از یائسگی، سطح LDL زنان افزایش می یابد و HDL میتواند کاهش یابد.
- وراثت: ژنهای شما تا حدی تعیین کننده میزان این لیپید در بدن شما هستند. کلسترول خون بالا میتواند در خانوادهها وجود داشته باشد.
چه نوع آزمایشی کلسترول را اندازه گیری میکند؟
همه افراد بالای 20 سال باید حداقل هر پنج سال یک بار سطح کلسترول خود را اندازه گیری کنند. پزشک ممکن است آنچه را که پانل لیپیدی یا پروفایل لیپیدی نامیده میشود تجویز کند. پنل اعداد زیر را به شما میدهد:
- کلسترول کل
- سطوح LDL
- سطوح HDL
- سطح VLDL و تری گلیسیرید
- کلسترول غیر HDL
- نسبت بین کلسترول و HDL
در مورد کلسترول خون و بیماری قلبی چه چیزی باید بدانید؟
پیشگیری و درمان بیماری قلبی دلیل اصلی بررسی سطح کلسترول توسط پزشک است. بیماری قلبی یک اصطلاح کلی است که ممکن است برای بسیاری از شرایط به کار رود، اما در این مورد، ما در مورد بیماری عروق کرونر (CAD) صحبت میکنیم.
هایپرکلسترولمی چگونه درمان میشود؟
راههای مختلفی برای کاهش کلسترول خون بالا، از جمله تغییر سبک زندگی یا مصرف دارو یا هر دو وجود دارد.
اصلاح سبک زندگی
پزشکان دوست دارند در صورت امکان با کم تهاجمیترین درمانها مانند تغییر سبک زندگی شروع کنند. به شما توصیه میشود:
- از تنباکو پرهیز کنید.
- نحوه غذا خوردن خود را تغییر دهید.
- بیشتر ورزش کنید.
- وزن مناسبی داشته باشید.
- تأثیر احساسات منفی و استرس را کاهش دهید.
- قند و فشار خون را کنترل کنید.
داروها
انواع مختلفی از داروها وجود دارد که برای درمان سطوح بالای کلسترول طراحی شدهاند. داروهای استاتین یکی از شناخته شدهترین دسته داروهای کلسترول هستند. استاتینها با کاهش میزان کلسترول تولید شده توسط کبد عمل میکنند. استاتین ها کلسترول خون را کاهش میدهند و ممکن است به کاهش خطر حملات قلبی و سکته کمک کنند.
پیشگیری از کلسترول خون بالا
صرف نظر از سابقه خانوادگی یا هر سابقه قبلی بیماری قلبی، میتوانید با یک رژیم غذایی سالم، فعالیت بدنی منظم و ترک سیگار از کلسترول بالا جلوگیری کنید. حفظ وزن طبیعی و محدود کردن مصرف الکل نیز میتواند کمک کند.
نظارت منظم نیز میتواند به جلوگیری از افزایش یا کاهش بیش از حد کلسترول کمک کند. به طور کلی، بزرگسالان سالم باید هر چهار تا شش سال یکبار کلسترول خود را بررسی کنند.
یک رژیم غذایی سالم داشته باشید
خوردن یک رژیم غذایی با چربی اشباع شده و ترانس کم و سرشار از فیبر و چربیهای غیراشباع میتواند به جلوگیری از افزایش کلسترول خون کمک کند. غذاهایی مانند بلغور جو دوسر، لوبیا، آووکادو و روغن های گیاهی میتوانند LDL را کاهش داده و HDL را در خون افزایش دهند.
فعالیت بدنی منظم داشته باشید
توصیه بر این است که بزرگسالان حداقل 150 دقیقه ورزش هوازی با شدت متوسط در هفته یا 75 دقیقه در صورت انجام فعالیتهای بدنی شدیدتر، مانند دویدن، انجام دهند. تمرینات قدرتی مبتنی بر دو یا چند روز در هفته مزایای سلامتی بیشتری را به همراه دارد.
ترک سیگار
ترک سیگار یا شروع نکردن آن یکی از توصیههای مهم برای جلوگیری از هایپرکلسترولمی و بیماری قلبی است. به طوری که 15 سال پس از ترک سیگار، خطر ابتلا به بیماری قلبی در یک سیگاری سابق شبیه به فردی است که هرگز سیگار نکشیده است. به طور خاص برای سطوح کلسترول، استفاده از تنباکو به رگهای خونی آسیب میزند و HDL را کاهش میدهد.
وزن طبیعی خود را حفظ کنید
داشتن BMI در محدوده اضافه وزن یا چاقی، ارتباط زیادی با داشتن چربی اضافی بدن دارد که به نوبه خود میتواند بر نحوه پردازش کلسترول بدن شما تأثیر بگذارد. چربی اضافی بدن همچنین توانایی حذف LDL از خون را کاهش میدهد و خطر حمله قلبی و سکته را افزایش خواهد داد.
مصرف الکل را محدود کنید
مصرف بیش از حد الکل که به عنوان بیش از دو نوشیدنی در روز برای مردان و یک نوشیدنی برای زنان تعریف میشود، میتواند سطح کلسترول و تری گلیسیرید را افزایش دهد.
عوارض کلسترول بالا در خون
از آنجایی که هایپرکلسترولمی به تنهایی هیچ علامتی ایجاد نمیکند، افراد تنها زمانی با عوارضی مواجه میشوند که کلسترول بالای آنها منجر به ایجاد بیماری های قلبی شدید، اغلب به شکل حمله قلبی یا سکته مغزی شود. در درازمدت، هایپرکلسترولمی میتواند باعث ایجاد پلاک در شریانهای شما شود، که پس از آن میتواند باریک شده و منجر به یک وضعیت اورژانسی قلبی عروقی شود.