مو ارگان منحصر به فردی در بدن است که نقش مهمی در زیبایی دارد. گاهی عوامل متعددی بر زیبایی این ارگان اثر می گذارند و سلامت آن را به خطر می اندازند. خارش سر یکی از موارد آزار دهنده ای است که ممکن است همگی ما تجربه کرده باشیم. اما گاهی این خارش زیاد می شود و به معضل بزرگی برای افراد تبدیل می گردد. در این مقاله قصد داریم که به راهکارهای مناسب برای درمان خارش سر بپردازیم. در پایان این مقاله دید بازتری به این موضوع خواهید داشت و در صورت بروز این مشکل به راحتی می توانید آن را مدیریت کنید.
چه عواملی سبب خارش سر می شوند؟
قبل از آنکه به معرفی راهکاهای مفید برای رفع این مشکل بپردازیم بهتر است نگاهی به دلایل بروز این مشکل در کف سر داشته باشیم. یکی از مهمترین دلایل خارش کف سر خشکی پوست سر است. از دلایل دیگر ابتلا به این بیماری می توان به بیماری موارد زیر اشاره کرد:
- پسوریازیس
- اگزما
- شپش سر
- حساسیت به ترکیبات موجود در شامپو
- کهیر
- ابتلا به بیماری گال
- مشکلات عصبی
- سرطان پوست
پزشکان این مشکلات را از موارد حادی می دانند که باید درمانهای پزشکی برای آنها در نظر گرفته شود.
راهکارهای مناسب برای رفع خارش سر
در بازار آرایشی و بهداشتی انواع شامپو و ماسک مو وجود دارد که با مواد منحصر به فردی که در ترکیب آنها به کار رفته است به درمان این مشکل کمک می کنند. در این میان انواع راهکارهای خانگی نیز به رفع این مشکل کمک می کنند که در ادامه به آنها می پردازیم.
روغن زیتون و روغن نارگیل
یکی از بهترین روشها برای رفع مشکل خارش سر استفاده از روغن زیتون و یا روغن نارگیل است. این روغن به رفع خشکی پوست سر که یکی از دلایل اصلی این مشکل است کمک می کند. برای نتیجه گرفتن از این روغن بهتر است که این روغن گرم باشد. به همین دلیل قبل از استفاده شیشه را در جای گرم قرار دهید. سپس چند قطره بر کف سر بریزید و ماساژ دهید. سپس حمام بروید و با شامپو مناسب موی خود را بشویید. مطالعات نشان می دهند که استفاده از این روغن پس از رفع شپش سر به تقویت مو و رشد مو کمک می کند.
جو دو سر
وقتی صحبت از محصولات مناسب برای حفظ سلامت پوست و مو می شود، نام جو دوسر همیشه در آنجا وجود دارد. برای ایجاد لایه محافظتی در کف سر می توانید جو دوسر را آسیاب کنید، سپس چهار قاشق غذاخوری از این پودر را با چهار قاشق غذاخوری شیر و دو قاشق چایخوری روغن زیتون در یک ظرف بریزید بهم بزنید. مخلوط حاصله را به کف سر بزنید و مو بزنید و اجازه بدهید نیم ساعت بماند. سپس موی سر را بشویید. این کار نقش موثری در رفع خارش سر دارد. اگر این کار برایتان دشوار است می توانید از شامپوهای حاوی جو دو سر استفاده کنید.
سرکه سیب
یکی دیگر از مواد مناسب که مانند ماده ای ضد عفونی کننده عمل می کند و انواع عفونت و باکتری را از بین می برد سرکه سیب است. این ماده برای درمان خارش سر ناشی از پسوریازیس بسیار مناسب است. برای استفاده از این محلول به نسبت مساوی سرکه سیب و آب را با یکدیگر مخلوط کنید و بر روی سرتان بریزید و کف سر را ماساژ دهید سپس بعد از نیم ساعت موهای خود را بشویید. اگر بر روی پوست سر زخمی وجود دارد از سرکه سیب استفاده نکنید.
روغن نعنا فلفلی
مطالعه ای در سال 2012 نشان داد که استفاده از روغن نعنا فلفلی نقش موثری در مشکلات پوست کف سر دارد و به رفع خارش کمک می کند. این روغن برای تسکین آلرژی های پوستی نیز بسیار مفید است. زیرا دارای منتول است و منتل به عنوان خنک کننده بر روی پوست عمل می کند. برای استفاده از این روغن چند قطره از آن را بر کف سر بریزید و یا این روغن را به شامپو خود اضافه کنید. اجازه بدهید نیم ساعت بر روی مو بماند. سپس مو را بشویید.
برای درمان خارش سر چه شامپوهایی مفید هستند؟
تا بدنیجا تلاش کردیم راهکارهای موثر و خانگی را برای رفع این مشکل معرفی کنیم. در کنار این راهکارها انواغ شامپوها نیز وجود دارند که به رفع این مشکل کمک می کنند و به طور اختصاصی برای رفع این مشکل طراحی شده اند. این شامپوها به شرح زیرند:
- شامپو سلنیوم سولفید ( این شامپو به جلوگیری از تجمع پوسته ها در سر کمک می کند و موجب بهبود شوره سر می شود)
- شامپو زنیک پیریتیون ( این شامپو را باید حداقل هفته ای دو بار استفاده کرد. این شامپو با کنترل چربی پوست سر و رفع مشکلاتی که سبب شوره سر می شوند به بهبود خارش سر کمک می کند)
- شامپو کتوکونازول ( این شامپو به عنوان شامپو ضد قارچ شناخته شده است و به رفع مشکلات پوست سر کمک می کند)
بهتر است بدانید که مطالعات اخیر نشان داده اند یکی از مواردی که سبب بروز مشکل خارش سر می شود استرس و اضطراب است. یادگیری راهکارهای کنترل استرس نقش بسیار مهمی در کاهش این مشکل دارد.